staroslavneska_sluzba_bozja

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u subotu, 4. kolovoza u 18:30 h će se u crkvi sv. Antona Padovanskog u Crikvenici održati doista jedinstveno i rijetko misno slavlje – služba Božja na staroslavenskom jeziku koju će predvoditi metropolit i nadbiskup riječki, msgr. dr.  Ivan Devčić. Svi nazočni će dobiti red mise da mogu pratiti službu. Župni zbor župe Sv. Mihaela Arkanđela Jelenje pod ravnanjem g. Deana Borbelja će izvoditi nepromjenjive pjevane dijelove mise, a svečano misno slavlje će animirati mješoviti zbor župe Sv. Antona Padovanskog pod ravnanjem g. Gordana Dukića.

Organizator ovoga svečanog misnog slavlja je Grad Crikvenica, u suradnji s Riječkom nadbiskupijom i župom sv. Antona Padovanskog, u povodu proslave 600. obljetnice Crikvenice, a u znak sjećanja na pavline, koji su opismenjavali i obrazovali lokalno stanovništvo na ovom području te njegovali glagoljsko  pismo. Svečanosti će prethoditi svečana povorka sudionika proslave u kojoj će biti predstavnici župe, ministranti te članovi gradskih kulturno-umjetničkih društava. U sklopu mise će se održati i prinos prigodnih darova povodom 600 g. Crikvenice.

 

Pozivamo sve građane i goste Grada Crikvenice da u subotu u 18:30 sati dođu na misno slavlje i sudjeluju u ovoj jedinstvenoj svečanosti na staroslavenskom jeziku, jednome od najznačajnijih obilježja hrvatskoga kulturnoga identiteta.

 

Top