Knjiga „155. brigada HV-a“ autora Ivice Šubata bit će predstavljena u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog u petak, 3. kolovoza u 19 sati.

 

U prigodnom programu knjigu će predstaviti Nikica Milković, predsjednik HČZ-a „Vinodol“, a o Domovinskom ratu i sudjelovanju Primoraca u njemu govorit će stožerni general Anton Tus, prvi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Hrvatske vojske. Nazočnima će se obratiti i brigadni general Rudolf Mihael Brlečić  te dr. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

U knjizi „155. brigada HV-a“ opisan je ratni put 155. brigade HV-a koja je bila sastavljena od ljudi s područja bivše Općine Crikvenica, te općina Opatija, Senj i Rab. Isto tako, opisano je  razdoblje neposredno prije Domovinskog rata u Općini Crikvenica i okolnosti u kojima je došlo do formiranja 155. brigade HV-a.

Iz HČZ-a „Vinodol“ pozivaju pripadnike 155. brigade i sve zainteresirane da prisustvuju predstavljanju knjige i druženju koje će nakon predstavljanja knjige uslijediti u Restoranu „Frankopan“ u Novom Vinodolskom.

 

Top