maraton102g_web

Od sutra (1. kolovoza 2012. ) počinju prijave za sudjelovanje na 102. Plivačkom maratonu Šilo-Crikvenica koji se tradicionalno organizira na blagdan Vele Gospoje 15. kolovoza. Maraton organizira Grad Crikvenica  u suradnji s ribarskim društvima "Arbun","Oslić", "Lovrata",”Tunera” i Crikveničkim  Plivačkim klubom "Crikvenica", te Jedriličarskim društvom "VAL" Crikvenica.

Ovaj  maraton se boduje za  natjecanja CRO - CUP-a, Hrvatskog saveza daljinskog plivanja. Za sudjelovanje u maratonu prijavljuju se vrsni natjecatelji, uglavnom plivači poznatih hrvatskih klubova, te plivači - gosti iz inozemstva. Sam događaj  počinje 15.08. na  Gradskom plivalištu u Crikvenici u 8:00 sati, potvrđivanjem  prijava  plivača. 

Sudjelovanje u natjecanju prijavljuje se propisanom prijavnicom (elektronski putem web stranice www.crikvenica.hr, faxom ili osobno u Upravnom odjelu za javne potrebe).

Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start je sa Šila na otoku Krku u 10:00 sati, a prijevoz plivača do starta na Šilu osiguran je i organiziran brodom i barkama.

Za  maraton je značajno da se održava neprekidno od 1910. godine, uvijek na isti datum, a u posljednjih je petnaest godina broj plivača naglo porastao, te se kreće oko 300 prijavljenih plivača. Ove je godine broj plivača ograničen na 300 zbog sigurnosti natjecatelja

Posebno je atraktivno što je zainteresiranim  gledateljima, a osobito novinarima omogućeno praćenje tijeka samog maratona iz barki koje su u pratnji plivača, te čine atraktivan konvoj sa lijeve i desne strane koridora u kojemu plivači plivaju.

Podjela pehara i novčanih nagrada najboljima  predviđena je istoga dana u 12:00 sati na Gradskom plivalištu, nakon kojeg slijedi zajednički ručak s natjecateljima na samoj rivi, u organizaciji Ribolovnog društva “Arbun” iz Crikvenice, što je posebna atrakcija plivačima, kada nakon natjecanja u ležernoj atmosferi ručaju zajedno sa svim sudionicima utrke. 

Natjecanje se odvija u  nekoliko kategorija, ovisno o spolu i godištu plivača, a svi sudionici natječu se u apsolutnoj kategoriji za pobjednika maratona. 

Za sve upite glede maratona stojimo na raspolaganju. 

Sve informacije na: tel 051/ 455-481 i 051/ 455-482.

 

 

Top