Hal2007Od 20. srpnja do 2. rujna u Crikvenici će se održati međunarodni glazbeni festival „Crikvenica 2012“ koji nudi niz zanimljivih koncerata i gitarističku radionicu Damira Halilića Hala.

Svi koncerti održat će se u Crkvi sv. Jelene u Dramlju s početkom u 21:00 sat, dok će se gitaristički workshop Damira Halilića Hala 1. i 2. rujna od 16:00 do 20:00 sati održati u prostorijama Zadružnog doma u Dramlju.

Festival u petak, 20. srpnja otvara riječki gitarist Darko Jurković Charlie sa svojim trijom u sastavu Bruno Mičetić na električnoj gitari i Henry Radanović na basu. 
24. srpnja će nastupiti i Dražen Franolić (oud) i Kamenko Ćulap (udaraljke) te 27. srpnja pjevačica Zdenka Kovačiček i gitarist Branimir Bogunović-Pif.  

Program u kolovozu (3. kolovoza) otvara violinist, harmonikaš i basist Luca Ciarla uz kojega dolaze i Vince Abbracciante (harmonika) te Nicola Di Camillo (kontrabas). Dan kasnije nastupit će Goran Končar (violina) i Ljerka Končar Gamulin (violončelo), pa Lela i Joe Kaplowitz (9. kolovoza), zatim gitaristi Beppe Gambetta i Steve Kaufman (13. kolovoza), violionist Marco Graziani, uz gošću violinisticu Ankicu Šoša (18. kolovoza) te Flamenco Fusion (gitaristi David Savčić i Goran Tomić) te udaraljkaš Nevio Brozić (25. kolovoza). Zadnjeg dana kolovoza nastupa riječki gitarist Damir Halilić-Hal koji će nakon toga, početkom rujna, održati i dvodnevnu gitarističku radionicu u Domu u Dramlju.

Organizator Festivala je Ustanova u kulturi „B.J.Promotions“.

Top