Danas je u Gradskoj upravi predstavljen ljetni izložbeni ciklus u Gradskoj galeriji, „Šest autorskih opažaja“ s popratnim katalogom te koncertni program Centra za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“. Prva izložba otvara se već ovoga vikenda, u subotu, 23. lipnja. Bit će to izložba printova i objekata Izabele Peculić „Premošćivanje vremena“, a može se razgledati do 7. srpnja.

Slijedi izložba slika Zlatka Price „Samotne putnice vremena“, koja će biti otvorena od 10. do 23. srpnja 2012. Od 25. srpnja do 7. kolovoza u Gradskoj galeriji će biti izložene grafike apstraktnih motiva Ede Murtića, a nakon Murtića slijedi izložba željeznih slika Sanje Švrljuge Milić „Sirovo“ ili kritika običnosti, trivijalnosti i banalnosti života. Izložba će se moći razgledati od 9. do 22. kolovoza 2012. Slijedi izložba fotografija Egona Hreljanovića „Sapinjanje vremena i prostora“, od 24. kolovoza do 6. rujna. Ljetni izložbeni ciklus završava izložbom slika na drvu Vjekoslava Voja Radoičića „Sunce od čera ili zaigranost ozbiljnošću života“. Izložba će biti postavljena od 8. do 21. rujna 2012.

Ljetni koncertni program nije ništa manje atraktivan, a započinje koncertom Sabrine Hebiri  i Marija Šimunovića 19. srpnja u 21:00 sat u Crkvi sv. Jakova u Jadranovu. Ulaz je besplatan. Darovita pjevačica Sabrina Hebiri i gitarski virtuoz Mario Šimunović izvode južnoameričku tango glazbu i venecuelanske valcere, te svjetske hitove Nore Jones, Willieja Nelsona, Ette James, Runjića i Gibonnija.

Na terasi Hotela „Esplanade“ u Crikvenici će se 28. srpnja s početkom u 21:00 h održati koncert Tereze Kesovije, hrvatske glazbene legende svjetskog glasa koja je održala bezbroj koncerata i snimila veliki broj albuma u Hrvatskoj i inozemstvu. Cijena ulaznice je 50,00 kn.

10. kolovoza u 21:00 sat na terasi Hotela „Esplanade“ slijedi prava glazbena poslastica za sve ljubitelje klapskog pjevanja – koncert slavne dalmatinske Klape „Cambi“ iz Kaštel Kambelovca. Cijena ulaznice je 50,00 kn.

Sva događanja organizira Centar za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“ pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice.

Top