logo_veterani_kosarkaOd četvrtka, 24. svibnja pa do nedjelje, 27. svibnja u Crikvenici se održava 24. izdanje Međunarodnog košarkaškog turnira veterana „Old stars Zagreb“. Riječ je o najvećem regionalnom veteranskom košarkaškom turniru na kojemu će se ove godine okupiti čak 36 momčadi i 9 ženskih veteranskih ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Momčadi su na turniru podijeljene u dvije kategorije: 35+ (igrači koji su navršili 35 godina i stariji), te kategoriju 45+ (igrači koji su navršili 45 godina i stariji), a na isti je način podijeljeno i devet ženskih ekipa.

Ukupno će se odigrati 92 utakmice u dvije crikveničke dvorane – Gradskoj sportskoj dvorani i dvorani SŠ dr. Antuna Barca, a 20 utakmica će se odigrati u u dvorani Doma športova u Kraljevici.

Turnir počinje u četvrtak u 17,00 sati utakmicama u sve tri dvorane, da bi se potom utakmice igrale tijekom cijelog dana u petak i u subotu (od 9,00 do 20,00 sati). Velika finala na rasporedu su u nedjelju u 11,30 sati (u kategoriji 45+), te u 12,30 sati (u kategoriji 35+).

 

Naslov prošlogodišnjeg pobjednika u kategoriji 35+  brani momčad zagrebačkog „Atlantica“, koja i ove godine spada u red favorita za osvajanje naslova prvaka. Uz njih favoriti za najviši plasman su zagrebački MORH i „Labud“, potom zadarska momčad „Pet bunara“, a nije isključeno da će se u borbu za sam vrh uključiti i riječki „Kvarner“.

U kategoriji 45+ naslov prvaka brani momčad „Brod old stars“ iz Slavonskog Broda, a najozbiljniji kandidati da od njih preuzmu naslov najboljih su veterani „Zagreba“, „Atlantica“, splitskog „Vitalca“, te uvijek atraktivni beogradski veterani.

Kod vječno mladih veteranki, na turnir dolazi čak šest slovenskih ekipa kojima će se suprotstaviti košarkašice iz Beograda i Novog Sada, te Zagreba.

Dolazak ovolikog broja ženskih ekipa garancija je da će „Košarkaškoj noći“, koja se održava u petak navečer u Hotelu „Varaždin“, biti više nego zabavno, u najboljoj tradiciji košarkaških veteranskih druženja.

Sve u svemu, dolaskom oko 600 košarkaša i košarkašica zadnjeg vikenda u svibnju, Crikvenica će doista biti grad košarke u pravom smislu riječi.

Organizator 24. međunarodnog košarkaškog turnira veterana „Old stars Zagreb“ je Prva udruga košarkaških veterana „Old stars Zagreb“ iz Zagreba, a suorganizatori su košarkaški klubovi „Crikvenica“ i „Kraljevica“. Pokrovitelji turnira su Grad Crikvenica i Turistička zajednica Grada Crikvenice.

 

Top