Na području Grada Crikvenice se i ove godine tijekom travnja održavaju tradicionalne akcije čišćenja okoliša. Ekološke akcije organizira Turistička zajednica Grada Crikvenice uz pomoć brojnih udruga, pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice te uz iznimno vrijednu tehničku podršku GKTD-a "Murvica" d.o.o. Osnovni cilj akcija je čišćenje i uređenje okoliša uoči turističke sezone i prigodno obilježavanje Dana planete Zemlje, 22. travnja. U subotu, 14. travnja se čistilo u Crikvenici i Selcu. U Crikvenici su članovi ronilačkoga centra "Mihurić", PŠRD-a "Arbun", DVD-a Crikvenica, Udruge umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce", Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Planinarskog društva "Strilež" i Udruge Roma Grada Crikvenice te brojni volonteri čistili korito Dubračine i područje oko njega. Sudjelovalo je preko 100 osoba, napunjena su četiri kontejnera otpada, a smeće je bilo prikupljano i na još nekoliko lokacija, s kojih ga je komunalno poduzeće kasnije odvozilo.  U Selcu su članovi ŠRK-a "Oslić" i selačke podružnice Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske i volonteri čistili područje od Artića do svjetionika, uvale Povilac, Jasenova i Borinj, područje oko Doma prosvjete i druge lokacije u mjestu.                                                                                                     

U Dramlju se čistilo u subotu, 21. travnja. Članovi Mjesnog odbora Dramalj, KUD-a "Jelena", Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske (podružnica Dramalj), ŠRD-a "Lovrata", Udruge mladeži "Sveta Jelena", Pikado kluba "Dramalj", Boćarskog kluba "Sveta Jelena" i Rukometnog kluba "Mornar" čistili su područje Kalvarije, uvalu Pazdehova, Bršćanovicu, ulaz Manestri i Vrtinu.

Posljednja travanjska ekološka akcija će se održati 28. travnja u Jadranovu. Sudjelovat će članovi ŠRD-a "Tunera", pedesetak ronilaca iz petnaestak ronilačkih društava i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, a čistit će se podmorje i šetnica Lokva - Popovići.

{phocagallery view=category|categoryid=48|limitstart=0|limitcount=0}

Top