×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/sportas_godine
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sportas_godine

P1050901Jučer se u OŠ Zvonka Cara održalo svečano proglašenje najboljih sportaša Grada Crikvenice za 2011. godinu. Svečanost su otvorili gradonačelnik Damir Rukavina i zamjenik gradonačelnika Senko Smoljan istaknuvši dugu sportsku tradiciju i veliki broj aktivnih sportskih klubova na području Grada Crikvenice, koji svake godine privlače sve veći broj mladih. Ovom su prigodom uputili čestitke svim sportskim laureatima – sportašima, ekipama i sportskim djelatnicima – te ujedno najavili skoru izgradnju nove sportske dvorane pored OŠ Zvonka Cara u Crikvenici koja će rasteretiti kapacitete Gradske sportske dvorane te potaknuti sportske aktivnosti među mladima kroz nastavu tjelesnog odgoja i treninge.

Veliko je zanimanje izazvala prezentacija juda, sporta koji je u Crikvenici zastupljen tek od prošle godine, a članovi Judo cluba “Balance“ iz Selca su već postigli vrhunske rezultate na državnim i europskim prvenstvima.

Istaknut je i uspješan rad Nogometnog kluba „Crikvenica“ koji je u 2011. g. zabilježio najveći interes mlađih generacija. Prošlu su godinu obilježili i izuzetni rezultati Boćarskog kluba „Sv. Jakov“, Košarkaškog kluba “Crikvenica”, perspektivne plivačice i plivači iz Plivačkog kluba „Crikvenica“, odlični rezultati Jedriličarskog društva „Val“, te već standardno izvrsni sportski ribolovci.

Sportašem godine 2011. Proglašen je je Adam Mesaroš, član Judo Cluba “Balance” iz Selca, sportašica godine je Mirjana Pobor, članica ŠRK “Oslić” Selce, najbolja ženska ekipa je seniorska ekipa STK “Sveti Jakov” Jadranovo, a najbolja muška ekipa je seniorska ekipa Košarkaškog kluba “Crikvenica”.

 

Najbolji od najboljih u 2011. godini su:

 

 PIONIRSKE  KATEGORIJE:

 

Najbolja ženska ekipa pionirskog uzrasta:

 

ŽENSKI RUKOMETNI KLUB “MURVICA”, djevojčice rođene 1998. godine i mlađe

Ekipa u sastavu: Iva Mandekić, Melani Pažanin, Romina Antić, Lorena Begić, Iva Derossi, Lucija Friš,Tamara Jovanović, Ena Ljubanović, Nola Posarić, Maja Visković, Matea Vuković, Ana Car, Eni Frković, Jelena Poslek, Lucija Klanfar

Pod vodstvom trenera Zvonimira Kutije, iz godine u godinu postižu sve bolje i bolje rezultate. Plasmanom na 4. mjesto u Županijskoj ligi - regija Zapad,osigurale su nastup na završnici Državnog prvenstva među 14 najboljih ekipa u Hrvatskoj, te osvojile izvrsno 5.mjesto. Jedina su ekipa koja je pobijedila državne prvakinje, ekipu iz Koprivnice. Od Hrvatskog rukometnog saveza, proglašene su najugodnijim iznenenađenjem prvenstva.

 

Najbolja muška ekipa pionirskog uzrasta: 

 

NK „CRIKVENICA“ – mlađi Morčići, proizašli i formirani iz prepoznatljive Škole nogometa, u svojoj su kategoriji osvojili 1. mjesto i 25 bodova, uz osam pobjeda, jednu neriješenu utakmicu, uz 53 dana gola i 9 primljenih golova.

Treneri ekipe bili su Hrvoje Matijević i Bruno Paulović.

Za ekipu su igrali:  Teo Krmpotić, Vanna Gajić, Jure Brkljača, Renato Smolčić, Moreno Papić, Paulo Deželin, Marijan Orač, Ivan Poljanel, Antonio Rupčić, Borna Bilušić, Domagoj Barac, Domagoj Vidović, Marcelo Suden, Ivan Filipović i Dino Rendić.

 

Najbolji sportaš pionirske kategorije:

 

LEON KLJUŠ – jedriličar  JD-a “Val” Crikvenica 

Prvi na kriterijskoj ljestvici Hrvatskog jedriličarskog saveza od preko 400 jedriličara iz Hrvatske u konkurenciji do 15 godina.

Na  prvenstvu Županije (na kojemu je ukupni pobjednik) do 12 godina, Leon je pobijedio na 4 od 5 regata.

Na Prvenstvu Hrvatske do 12 godina u Trogiru, okitio se srebrnom medaljom, a na prvenstvu Slovenije  u konkurenciji od 195 jedriličara osvojio je 7. mjesto.

Osvojio je prvo mjesto na Novogodišnjoj međunarodnoj  regati u konkurenciji od 105 jedriličara iz 10 europskih zemalja. 

U Puli, na regati Sv. Nikole, u konkurenciji od 223 jedriličara iz devet europskih zemalja ukupno je osvojio 4. mjesto, a u svojoj konkurenciji do 12 godina drugo mjesto.

Na regatama po Hrvatskoj, Leon je osvojio 14 prvih mjesta, tri druga mjesta te jedno treće mjesto. Na šest regata je ukupni pobjednik. Na dvije regate je ukupno treći.

 

Najbolja sportašica pionirske kategorije:

 

ANDREA PAVLOVIĆ, igračica STK “Sveti Jakov” Jadranovo

U 2011. godini osvojila je 1. mjesto na Zagipingu u Zagrebu, u kategoriji najmlađih kadetkinja, 1. mjesto na Kupu Grada Bjelovara, 1. mjesto na Top 12 u Ljubešćici, 1. mjesto na 1. otvorenom turniru  HSTS-a u Svetom  Lovreču, 1. mjesto na Prvenstvu PGŽ  u Opatiji; 1. mjesto na otvorenom HSTS turniru u Krapini, 2. mjesto u Kupu Grada Rijeke.

Članica je seniorske ekipe STK “Sveti Jakov” koja se natječe u 1. Hrvatskoj ligi za žene - Superligi, te je i u seniorskom rangu uspjela ostvariti nekoliko pobjeda.

Vodeća je igračica u Hrvatskoj u kategoriji  mlađe kadetkinje, iako se natječe s dvije godine starijim protivnicama

 

 KADETSKI UZRAST:

 

Najbolja kadetkinja u 2011. godini:

 

LORENA  BEGIĆ, igračica ŽRK-a “Murvica”

Lorena se posebno se ističe svojim talentom, unatoč činjenici da je jedna od najmlađih u svojoj uspješnoj generaciji. Već dvije godine zaredom je izabrana za najbolju poziciju lijeve vanjske igračice u državi u tom uzrastu, tako da  za nju već postoji interesi od strane svih poznatih klubova u Hrvatskoj. O kakvoj je talentiranoj  igračici riječ, potvrđuje činjenica da je, uz nastupe u svojoj generaciji, postala nezamjenjivi oslonac i u kadetskoj i u seniorskoj ekipi. Unatoč već dvije teške ozljede koljena koje je zaradila svojim nastupima, i koje su je u dužim vremenskim razdobljima udaljile s terena, ona  se svojom upornošću,  i prvenstveno svojom ljubavlju prema rukometu, uvijek uspješno vraćala i bivala sve bolja i bolja, tako da ne sumnjamo da će se o Loreni još podosta čuti i pisati.

 

 Najbolji sportaš kadetske kategorije:

 

ZVONIMIR MARAS, boćar Boćarskog kluba “Sveti Jakov” Jadranovo,

1.mjesto na Prvenstvu Hrvatske za kadete u disciplinama:

                                               - pojedinačno klasično

                                               - bližanje i izbijanje u krug

                                               - brzinsko izbijanje

1.mjesto na Prvenstvu Hrvatske za kadete u disciplini parovi (s Lucijanom Srdočem)

                                               - klasično i brzinsko izbijanje

Na temelju ovih rezultata, Zvonimir je uvršten u reprezentaciju Hrvatske, te je nastupao na prvim Igrama mladih održanim u Ankari 2011. Od hrvatskih sportaša nastupali su jedino mladi boćari, a s njima i naš Zvonimir.

U paru s Lucijanom Srdočem, predstavljao je Hrvatsku na svjetski poznatom turniru u Monte Carlu.

Zvonimir Maras i Lucijan Srdoč su i na ovom turniru bili najbolji, pobijedivši u finalu Talijane 11:4, a u polufinalu Maroko 13:4.

Iako ima tek 14 godina, Zvonimir  se natječe i u juniorskoj ligi PGŽ, te je član  juniorske momčadi Boćarskog kluba “Sveti Jakov”, koja je osvojila 1. mjesto u ligi PGŽ, u konkurenciji prvoligaških momčadi “Benčić Vargona” i “Marinića”.   

 

Najbolja kadetska ekipa:

 

RK “CRIKVENICA”- 3. mjesto u Županijskoj kadetskoj ligi. 

Za ekipu su igrali:

Barišić Denis,  Baričević Filip, Bećiri Kristijan,,Begić Alan, Car Moreno, Derossi Dino, Grozdek Paulo, Karačić Antonio, Kapelari Dalibor, Mamula Ante, Miculinić Fabian, Pavlić Gordan, Stošić Dario, Bonjak Domagoj, Jovanović Anđelo, Lolić Mateo, Matijašić Mauro.

Trener ekipe bio je Ivan Dundo Munitić. 

 

Najbolji sportaši školskog sporta:

 

Najbolja sportašica:

 

ANDREA PAVLOVIĆ, učenica OŠ Vladimira  Nazora.

Kao članica stolnoteniske ekipe, osvojila je:

1. mjesto u Županiji,

1.mjesto u poluzavršnici državnog prvenstva,

6. mjesto u završnici državnog prvenstva.

Kao članica atletske ekipe, osvojila je 5. mjesto u Županiji.

 

 

Najbolji sportaš:

 

MORENO CAR, učenik OŠ Vladimira Nazora

Kao član atletske ekipe: 1.mjesto u  Županiji

                                          2. mjesto u poluzavršnici državnog prvenstva

Kao član rukometne ekipe: 4.mjesto u Županiji

Nastupao je i kao član nogometne ekipe.

 

 Najbolja ekipa:

 

ŽENSKA STOLNOTENISKA EKIPA OSNOVNE ŠKOLE VLADIMIRA NAZORA

Ekipa u sastavu: Andrea Pavlović, Maja Juretić i Lea Brnić, osvojila je 1. mjesto u Županiji, 1. mjesto u poluzavršnici državnog prvenstva i 6.mjesto u završnici. 

 

Najbolja mješovita ekipa školskog sporta:

 

EKIPA CRIKVENIČKOG PLIVAČKOG KLUBA:

Ivan Lošić, Luka Kraljić, Iva Pahlić, Ira Tasić, Gloria Kršul, Sofia Marušinac, Martina Pauković, Sara Đukić, Iva Valeria Ornik, Ivan Matejčić, Tin Mikolčević, Enrino Škiljan, i Noa  Pahlić, osvojili su niz odličja na  županijskim i regionalnim  prvenstvima, kupovima Regije, prvenstvima Hrvatske za “B” klubove, osvojivši ukupno 40 medalja na zimskom i 41 na ljetnom prvenstvu. Na međunarodnim mitinzima, gdje se natječu s klubovima višeg ranga i klubovima “A” kategorije, također prolaze zapaženo i bilježe lijepe uspjehe, također osvajaju medalje, usprkos putovanjima na treninge u Rijeku ili treninzima u manjim bazenima.

 

Najbolja srednjoškolska ekipa školskog sporta:

 

MUŠKA KOŠARKAŠKA EKIPA SREDNJE ŠKOLE DR. ANTUNA BARCA CRIKVENICA

 

Postigli su najveći ekipni sportski uspjeh škole dosad. Na državnom prvenstvu osvojili su 4. mjesto od osam ekipa koje su stekle pravo nastupa na samoj završnici, dok je na cijelom prvenstvu na razini Hrvatske sudjelovalo 80 ekipa srednjih škola.

Za ekipu su igrali: Mauro Veljačić, Dejan Pjevač, Lovro Milković, Mauro Domijan, Ivor Benić, Matej Modrić, Ivan Djak, Alen Mandžuka, Edi Piškulić, Vito Baričević, Kruno Živković, Ednan Bešlija, Domagoj Tus, Nino Dejanović i Petar Djak.

Trener ekipe: Petar Gračaković

 

 Najbolja sportašica juniorka:

 

MARTINA PAUKOVIĆ, plivačica CPK Crikvenica, rođena 1998. godine, jedna je od najperspektivnijih plivačica CPK Crikvenica i šire.

Na zimskom kriterijskom mitingu “B” klubova u Rijeci, osvojila je 12 medalja, od čega 12 zlatnih, 3 srebrne i priznanje za najvrjedniji rezultat prvenstva isplivan na 50 m prsno, te je time osvojila pokal za najbolju plivačicu prvenstva .

Na ljetnom Kriterijskom mitingu, također je otplivala zavidne rezultate te osvojila 11 medalja, od kojih 6 zlata, 3 srebra i 2 bronce, a sudjelovanjem u ženskoj ekipi mlađih juniorki CPK pridonijela je da i ekipa osvoji najsjajnije odličje.

 

Najbolji sportaš junior:

 

DAMIR  POSLEK, kandidiran od dva različita kluba -  Atletskog kluba “Jadran” Crikvenica i Boćarskog kluba “Sveti Jakov” Jadranovo.

Atletski rezultati -  4. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u višeboju osam disciplina za mlađe juniore (trčanje na 100, 400 i 1000 metara; trčanje 110 m prepone; skok u dalj; skok u vis te bacanje kugle i koplja).

Osvojio je 2. mjesto na Božićnom mitingu u Splitu u trčanju na 200 m i  2. mjesto u skoku u vis na Otvorneom atletskom prvenstvu u Rijeci za juniore.

Boćarski rezultati: član juniorske momčadi Boćarskog kluba “Sveti Jakov” Jadranovo,koja je osvojila 1.mjesto u Juniorskoj ligi PGŽ u boćanju, te također igra za seniorsku momčad istoga kluba, koja se natječe u 2. Županijskoj ligi, te, na dvojnu registraciju, i za seniorsku momčad “Svete Jelene” iz Dramlja, koja se natječe u Primorskoj  boćarskoj ligi.

 

Najbolja ženska juniorska ekipa:

 

PLIVAČKA EKIPA CPK – mlađe juniorke u sastavu:

Iva Pahlić, Ira Tasić, Gloria Kršul, Sofia Marušinac, Martina Pauković, Sara Đukić, Iva Valeria Ornik osvojile su u zimskom periodu na prevenstvima Hrvatske za “B” klubove ukupno 29 odličja, od kojih 15 zlatnih, 7 srebrnih i 7 brončanih medalja, a u ljetnom periodu 31 odličje, od kojih 10 zlatnih,10 srebrnih i 13 brončanih medalja, te su takvim rezultatima  uvjerljivo osvojile prvo mjesto u ukupnom poretku, kao i najvrjedniji rezultat otplivan na Prvenstvu.  

 

Najbolja muška  juniorska ekipa:

 

JUNIORSKA EKIPA KOŠARKAŠKOG KLUBA “CRIKVENICA” –

U protekloj natjecateljskoj sezoni bili su prvaci Županijske lige u konkurenciji od 14 klubova PGŽ, a porazom od ekipe Kastva u finalu međužupanijske lige propustili su priliku da odu na državno prvenstvo.

Osvojili su 1.mjesto na Međudržavnom turniru “Mihoja 2010.” u konkurenciji od šest klubova.

Trener ekipe bio je Marin Komadina, a za ekipu su  igrali:

Mauro Veljačić, Edi Piškulić, Matej Modrić, Mauro Domijan, Ivan Djak, Dejan Pjevač, Alen Mandžuka, Vito Baričević, Ivor Benić, Ednan Bešlija, Damjen Dejanović, Nino Dejanović, Petar Djak.

 

NAJBOLJI TRENERI:

 

VJEKOSLAV MATETIĆ, trener u Boćarskom klubu “Sveti Jakov” Jadranovo.

U boćanju je od 1995., od osnutka BK “Sveti Jakov” Jadranovo. Najprije kao igrač, zatim voditelj seniorske momčadi, zatim šest godina predsjednik Kluba, a unatrag četiri godine, trener najmlađih boćara. Najzaslužniji za odličnu generaciju mladih boćara koja je bez konkurencije u svom uzrastu u Hrvatskoj. Na prvenstvu Hrvatske, osvojili su 11 od mogućih 18 medalja, a u svih 6 disciplina kadeti “Svetog Jakova” su najbolji u Hrvatskoj.

Vjekoslav Matetić je županijski instruktor boćanja i boćarski sudac.

 

ROBERT JURINČIĆ, trener u JD-u “Val” Crikvenica, ostvario je u 2011. godini niz zapaženih rezultata na prvenstvima Hrvatske u klasama Optimist, Laser Radial i Laser Standard juniori. 

Jedan je od trenera reprezentacije Hrvatske.

 

NAJBOLJI SPORTAŠ VETERAN:

 

GRŠO  MATAIJA – član  Biciklističkog kluba “Crikvenica”         

Jedan je od osnivača kluba, natječe se dugi niz godina i postiže odlične rezultate u svojoj Master C kategoriji. Državni prvak u maratonu i pobjednik kupa u maratonu, treći u poretku za Kup.

 

SPORTSKI DJELATNICI

 

POSEBNO PRIZNANJE ZA DUGOGODIŠNJI RAD:

 

ANDRIJA  VELJAČIĆ, član Pomorsko športsko-ribolovnog društva “Arbun” Crikvenica dugogodišnji je sportski djelatnik koji godinama vodi malu klupsku Školu ribolova. Posebno je aktivan kod praktične nastave, gdje se polaznici upoznaju s osnovnim tehnikama ribolova, ribolovnim alatima, pripremom opreme i ispravnim rukovanjem opremom.

 

ŠIME  KATNIĆ u NK “Crikvenica” od 1997. godine neprekidno obnaša dužnost oružara, te ga mnoge generacije pamte kao marljivog i uzornog djelatnika, koji je na usluzi igračima svih uzrasta od ujutro do navečer.

 

DAMIR JELIČIĆ, Športsko-ribolovni klub “Oslić” Selce

Dugi niz godina bio je natjecatelj, zatim postaje aktivni član Uprave i sudionik svih aktivnosti Kluba. Bez obzira na godine, svoje slobodno vrijeme i dalje provodi u svom ŠRK “Oslić” Selce i ribolovu na moru. 

 

DINO MANDŽUKA, Košarkaški klub “Crikvenica”

Košarkašku karijeru započeo je 1984. godine u mlađim kategorijama KK “Crikvenica”. U drugoj polovici 90.-ih godina postaje trener u Školi košarke, a 2003. i član Uprave kluba. 2008. g. postaje dopredsjednik Kluba, 2011. član Upravnog odbora Županijskog košarkaškog saveza, te predstavnik u saboru Hrvatskog košarkaškog saveza. Uspješno djelovanje kluba nezamislivo je bez njegovog rada i angažmana, kako u redovnoj djelatnosti kluba, tako i u organizaciji brojnih turnira i utakmica koje klub organizira samostalno ili u suradnji s Hrvatskim košarkaškim savezom.

 

POSEBNA PRIZNANJA:

 

POSEBNO PRIZNANJE ZA NAJPERSPEKTIVNIJU MLADU SPORTAŠICU:

 

LEONARDA  FUGOŠIĆ – JEDRILIČARKA JD-A “VAL” CRIKVENICA

Na Prvenstvu  Primorsko-goranske županije u konkurenciji djevojčica zauzela je drugo mjesto, a u konkurenciji djevojčica do 12 godina zauzela je 1. mjesto. Pobijedila je na sedam regata u konkurenciji djevojčica do 12 godina, a 2. je bila na četiri regate. 

Najveći Leonardin uspjeh je 1.mjesto na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Splitu u konkurenciji  djevojčica do 12 godina 

           

POSEBNO PRIZNANJE ZA VRHUNSKE  SPORTSKE REZULTATE U 2011. GODINI:

 

LUCIJAN SRDOĆ, BOĆAR BOĆARSKOG KLUBA “SVETI JAKOV” JADRANOVO

Osvojio je 1.mjesto na Prvenstvu Hrvatske za kadete u disciplini precizno izbijanje, 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za kadete u disciplini parovi (sa Zvonimirom Marasom) u disciplinama klasično i brzinsko izbijanje, te 2.mjesto na Prvenstvu Hrvatske za kadete u disciplinama pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje.

 

ŽELJKO  ČAGALJ, TRENER RK “CRIKVENICA”

Profesor tjelesne i zdravstvene  kulture; demonstrator – vanjski suradnik Kineziološkog fakulteta u Splitu na kolegiju iz rukometa, trener od 2002. godine.

Trenutni status: trener seniorske ekipe RK “Crikvenica” i koordinator rada za mlađe dobne skupine u muškom  rukometu u Crikvenici. Uspostava njegovog modela rada s mlađim kategorijam  rezultirala je činjenicom da Rukometni klub “Crikvenica” prvi put ima dva standardna reprezentativca, Morena Cara (Hrvatska kadetska reprezentacija – U16)  i Kristijana Bećirija (Hrvatska kadetska reprezentacija – U18).

Seniorska ekipa RK “Crikvenica” najmlađa je ekipa u 1. Hrvatskoj  rukometnoj ligi, s najviše igrača koji potječu iz matičnog kluba.

 

ŠKOLA NOGOMETA NK “CRIKVENICA” – osnovana pri matičnom klubu sukladno vlastitim potrebama, sa zadatkom školovanja i usavršavanja  mladih sportaša-nogometaša. Škola nogometa broji zavidna 143 polaznika, od čega je 119 registriranih igrača  koji  se natječu u pet kategorija, te prednatjecateljski uzrast u kojemu su najmlađi igrači (najmlađi igrači su rođeni 2007. g.). U Školi radi osam školovanih trenera, što ukazuje na orijentaciju i opredjeljenost kluba na budućnost crikveničkog nogometa. S obzirom na izuzetan napredak u organizaciji rada s najmlađim kategorijama sportaša, dodijeljeno im je posebno priznanje.    

 

ŽRK “MURVICA” CRIKVENICA - posebno priznanje za uspješan razvoj i masovnost ženskog sporta u Crikvenici. Od samog osnivanja do danas, ŽRK “Murvica” bilježi konstantu od 70 igračica raspoređenih prema uzrastu u natjecateljske kategorije koje se natječu u Županijskoji državnoj ligi.

 

POSEBNO PRIZNANJE ZA  IZUZETNO USPJEŠNU ORGANIZACIJU:

AGENCIJA “DMC TOURIST AGENCY VIA MEA”

Zaslužna je za  veliko sportsko događanje u Crikvenici u 2011. godini -

1. Advent Maraton -  te im ovom prilikom čestitamo i nadamo se da će ovaj izuzetno kvalitetno organiziran maraton postati tradicionalan i prepoznatljivi sportsko-turistički događaj.

 

NAJBOLJA MUŠKA  EKIPA U 2011. GODINI:

 

KOŠARKAŠKI KLUB “CRIKVENICA” – SENIORSKA EKIPA

U prošloj natjecateljskoj sezoni, osvojili su drugo mjesto u A2 ligi zapad uz isti omjer pobjeda i poraza kao i prvak, KK “Kraljevica”, a trenutno u tekućoj sezoni zauzimaju prvo mjesto u A ligi zapad.

Za ekipu su nastupali uglavnom igrači koji su potekli iz  klupske škole košarke, te time dokazuju kontinuitet kvalitetnog rada s mlađim kategorijama.

Treneri ekipe bili su  Petar Gračaković i Marijan Mance.

Za ekipu su nastupali: Mateo Antić, Matija Šamanić, Dario Didović, Mauro Veljačić, Marin Komadina, Dino Deleut, Krešimir Kozlevčar, Zoran Vranješ,        Robert Matić, Marko Benić, Matej Modrić, Alen Mandžuka, Marijan Mance, Lovro Milković, Dejan Pjevač, Mauro Domijan, Edi Piškulić, Ednan Bešlija i Ivor Benić                            

 

 NAJBOLJA  ŽENSKA  EKIPA U 2011. GODINI:

 

ŽENSKA SENIORSKA EKIPA  STK “SVETI JAKOV” JADRANOVO

Ekipa je osvojila prvo mjesto u II. Hrvatskoj ligi zapad – žene te time osigurala  ulazak u I.Hrvatsku superligu. Članice ekipe koja je postigla povijesni uspjeh za Grad Crikvenicu, te uvela stolni tenis u najviši rang natjecanja, bile su: Davorka Šegulja, Sanja Pongrac,Mirjana Lučić, Dorina Srebrnjak, Maja Juretić i Andrea Pavlović.

Ostvareni uspjeh ujedno je i najbolji rezultat seniorke ekipe, te logičan slijed nakon višegodišnjeg natjecanja u II. ligi zapad. Trenutno igraju u pomlađenom sastavu koji čini vlastiti igrački kadar. Teško je očekivati da će opstati u prvoligaškom društvu, no  igranje u 1.ligi pružit će im neprocjenjivo iskustvo koje će im osigurati dobre rezultate i u narednim sezonama.

 

NAJBOLJI SPORTAŠ GRADA CRIKVENICE U 2011. GODINI:

 

ADAM  MESAROŠ, ČLAN JUDO CLUBA “BALANCE” IZ SELCA

Rođen je 1995. godine, a natječe se u kategoriji do 81 kg.

Rezultati u 2011. godini:

1.mjesto na Trofeju Alpe Adria (Lignano, Italija);

1.mjesto na kadetskom Prvenstvu Hrvatske (uzrast do 17 godina);

1.mjesto na juniorskom Prvenstvu Hrvatske (do 20 godina);

3. mjesto na Europskom kupu u Portugalu za kadete.

 

Zbog povrede nije nastupio na Europskom prvenstvu na Malti, a najsvježiji rezultati dokazuju da se radi o izuzetno talentiranom sportašu, koji je, osim što je potvrdio status prvaka u svojoj kategoriji, nedavno osvojio Prvenstvo Hrvatske u kategoriji do 90 kg, što je s, obzirom na njegove godine i kategoriju, zaista izuzetan uspjeh.

 

NAJBOLJA SPORTAŠICA GRADA CRIKVENICE  U 2011. GODINI:

 

MIRJANA  POBOR, ČLANICA ŠRK “OSLIĆ” SELCE

Deset je godina u sastavu Državne reprezentacije u surf casting; prema klasifikaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, klasificirana je kao  sportaš Hrvatske 1. kategorije – vrhunski sportaš. Po skupljenim bodovima Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru na službenim natjecanjima, Mirjana Pobor je najuspješnija seniorka u lovu štapom s obale za 2011. godinu u Hrvatskoj .

Na Svjetskom prvenstvu 2011. godine osvojila je ekipno treće mjesto, a pojedinačno četvrto mjesto.

Kao članica Hrvatske reprezentacije u športskom ribolovu, HOO ju je nominirao u kategoriji najuspješnija hrvatska ženska športska ekipa.

 

{gallery}sportas_godine{/gallery}

Top