Crikvenica se drugu godinu za redom pridružuje obilježavanju nacionalnog Tjedna psihologije. Manifestaciju je pokrenulo Hrvatsko psihološko društvo 2008. godine i ona nije slučajno smještena u mjesec veljaču. Naime, 20. veljače 1953. godine je utemeljeno Hrvatsko psihološko društvo pa se Tjedan psihologije uvijek obilježava u tjednu u kojem pada taj datum. Svrha događanja je popularizacija psihologije i promicanje njenog značaja u društvu. Svojim aktivnostima u Tjednu psiholozi diljem Hrvatske daju prikaz širokih i različitih mogućnosti pomoću kojih mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice.

 Jedan od važnih ciljeva ove manifestacije je razotkrivanje mita da samo osobe s ozbiljnim poremećajima mentalnog zdravlja posjećuju psihologe što je, na žalost, veoma često stereotipno gledanje na psihologiju i posao psihologa. On je zapravo puno širi te su vrlo različiti vidovi primjene ove struke u zajednici. Naravno, činjenica jest da se dio psihologa bavi kliničkom praksom i radi s ljudima s psihičkim poteškoćama, ali puno veći broj njih je svoja znanja i vještine stavio na raspolaganje potpuno zdravim pojedincima i skupinama.

 U Crikvenici manifestaciju zajednički organiziraju psihološka savjetovališta Elan savjetovanje iz Dramlja i Sretniji grad iz Crikvenice. Ove godine su pripremili program namijenjen roditeljima čija su djeca na pragu ili su već ušli u razdoblje adolescencije. Tako će u petak, 24. veljače, s početkom u 17:00 sati u OŠ Vladimira Nazora biti održano predavanje o načinima prevencije rizičnih ponašanja mladih pod nazivom"Tinejdžer u kući? PAZI OVO!". Predavanje za roditelje održat će Andrea Mataija Redžović, psihologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.  U subotu, 25. veljače, u OŠ Zvonka Cara će Andrea Bačić Pavat (Sretniji grad) i Kristina Manestar (Elan savjetovanje) održati dvije radionice pod nazivom „Moji alati za zaštitu od roditeljskog stresa“. Prva radionica u 10:00 sati je namijenjena roditeljima djece nižih razreda osnovne škole, a druga radionica, koja počinje u 17:00 sati, namijenjena je roditeljima čija su djeca polaznici petog do osmog razreda.

 Sve aktivnosti se provode volonterski i besplatne su za sudionike. Stoga vas pozivamo da se u što većem broju odazovete na predavanje u petak. Budući da je na radionicama u subotu broj sudionika ograničen, zainteresirane molimo da se najkasnije do petka u 15,00 sati najave na brojeve telefona 098/9628065 ili 095/9030191, a mogu se najaviti i putem E-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 Pokrovitelj događanja je Grad Crikvenica.

 

 

Top