5_tjed_psihOd veljače 2012. godine psihološko savjetovalište „Centra za osnaživanje djece i odraslih – ELAN savjetovanje“ počinje s novim ciklusom Dana otvorenih vrata.

Svakog prvog i trećeg petka u mjesecu, od 18:30 do 20:30 sati, svi zainteresirani građani mogu bez posebne najave doći i posjetiti prostor Savjetovališta. Ovime dobivaju priliku pobliže se upoznati s poslovima psihologa, s metodama i tehnikama kojima mogu unaprijediti kvalitetu svog življenja te dobiti odgovore na svoja pitanja o psihološkom savjetovanju.

Savjetovalište se nalazi u Dramlju u ulici Josipa Košuljandića Tome 7, u neposrednoj blizini Jadranske magistrale i autobusne stanice.

 

ELAN savjetovanje je udruga čija je svrha djelovanja podizanje kvalitete življenja osoba svih životnih dobi primjenom psihologijskih znanja i provjerenih savjetovališnih tehnika. Članovi ELAN savjetovanja  su kvalificirani za psihološko savjetovanje. To su diplomirani psiholozi koji se trajno dodatno educiraju za primjenu tehnika psihološkog savjetovanja ili neke psihoterapijske škole, a njihov rad s klijentima je pod stručnom supervizijom.

 

Osnovni zadatak savjetovatelja je za svakoga osigurati diskreciju te povjerljivo i podržavajuće ozračje u kojem može izraziti svoje probleme, nedoumice, želje i potrebe i istovremeno biti zaštićen od neodobravanja ili osude. Ističemo kako se u našem savjetovalištu ne daju „recepti“ i gotovi odgovori za probleme. Umjesto toga se osobi pomaže da se emocionalno rastereti, a zatim ju se potiče da prepozna snage koje u sebi već ima od ranije i potom da ih i nadogradi učeći nove vještine. Krajnji je cilj tog procesa omogućiti osobi da se ponovno samostalno suočava sa životnim izazovima i poveća svoje opće zadovoljstvo.

 

„Radom savjetovališta doprinosimo osvještavanju važnosti brige za vlastito mentalno zdravlje svakog pojedinca od najranije dobi te postižemo da se ovaj vid usluga građanima Crikvenice i okolice učini dostupnijima. Od njegova osnutka i početka aktivnog rada u lipnju prošle godine za usluge Savjetovališta u obliku individualnog rada obratilo nam se ukupno 20 naših sugrađana različitih dobi, a posebno zadovoljstvo bilo nam je organizirati grupne aktivnosti za umirovljenike crikveničko-vinodolskog kraja, koji su pokazali značajan interes i entuzijazam za rad na osobnom razvoju.

Iako je za sada rad Savjetovališta omogućen u najvećem dijelu samofinanciranjem i volontiranjem, značaj ovih usluga počinju prepoznavati i drugi subjekti i to potvrđivati kroz donacije. Osjećamo dužnost i ovim putem izraziti svoju zahvalnost građanima-pojedincima i Udruženju obrtnika Crikvenice koji su nas financijski podržali. Nadamo se da ćemo na slično razumijevanje i podršku naići i kod drugih potencijalnih donatora kojima smo prijavili naše programe i da će u konačnici usluge Savjetovališta za krajnje korisnike postati besplatne, što znači još dostupnije“, istaknula je Kristina Manestar, psihologinja u Savjetovalištu.  

 

Top